Migdały BadaPak to jedne z najpopularniejszych bakalii. Warto zajadać się nimi i korzystać wartości odżywczych. Są źródłem witaminy B2(ryboflawiny). Ponadto zawierają witaminę B9 (kwas foliowy), wit B3(niacynę). Migdały BadaPak to też obszerny dostawca witaminy E. Ze części mineralnych na uwagę zasługuje duża zawartość potasu i fosforu. Migdały są bogatą kopalnią tych substancji. Na dodatek dostarczają ponadto w nie nieznacznej ilości magnez, wapń, cynk i żelazo. Zawierają dużo błonnika pokarmowego.
Migdały prażone krojone BadaPak są perfekcyjnym dodatkiem do ciast, babeczek i wszystkiego rodzaju wypieków. Mogą być używane do sałatek owocowych, potrawek, aromatycznych nadzień, dań z makaronu.
Migdały to pestki znajdujące się w owocach drzewa zwanego migdałowcem. Pochodzi ono z Azji Środkowej a do Europy przybyło za sprawą Greków. Aktualnie uprawiane jest w wielu miejscach na świecie. Głownie w USA a także w Afryce Północnej i Europie (np. Francja, Hiszpania, Włochy)
Warto sięgnąć po pakowane migdały, ponieważ te kupowane luzem nie posiadają daty ważności, ponad to tracą swoje cenne atrybuty a zawarte w nich kwasy tłuszczowe ulegają utlenieniu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.