Sekretem nadzwyczajnej bakaliowej przekąski jest stosowna kompozycja komponentów gwarantująca smak, a także zasobność witamin i minerałów. Mieszanka bakaliowa to połączenie najpopularniejszych suszonych owoców i orzechów. Ze względu na oryginalną słodycz, suszona żurawina jest jedną z przede wszystkim kupowanych bakalii, która ponadto wzbogacająca organizm w cenny błonnik. Chrupiące migdały należą do najzdrowszych orzechów – garść migdałów, to aż 30% dziennego zapotrzebowania na kwas foliowy. Orzechy nerkowca to jednakowo wartościowy i nad wyraz popularny komponent przekąskowej diety Polaków. Wszystkie elementy to najwyższej jakości bakalie ze starannie wybranych plantacji na całym świecie – rozciągających się od USA aż po południowe krańce Azji. To właśnie gorące, słońce powoduje, że suszona żurawina kusi swoim słodko-kwaśnym smakiem, a migdały czy nerkowce są wyraźnie chrupiące. Mieszanka bakaliowa to perfekcyjna propozycja przekąskowa, powstała z myślą o najlepszym towarzystwie. Wysoka zawartość magnezu, żelaza czy cynku, powoduje, iż stanowi równocześnie wartościowe wsparcie organizmu.
Orzechy nerkowca to źródło witaminy B6 i cynku – perfekcyjnie na przekąskę. Orzechy nerkowca są bliskimi krewnymi mango i pistacji. Prawidłowy przebieg procesu suszenia powala zachować w suszonych owocach żurawiny dużą zawartość błonnika. Garść migdałów to aż 30% dziennego zapotrzebowania na kwas foliowy. Migdały to cenne źródło miedzi. 100 gram migdałów zaspokaja 100% dziennego zapotrzebowania na ten pierwiastek.
składniki:
Migdały łuskane 40%, żurawina suszona, słodzona (żurawina 66%, cukier, olej słonecznikowy), orzechy nerkowca łuskane 20%.
Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna 2029 kJ / 487 kcal
Tłuszcz 29 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,2 g
Węglowodany 37 g
w tym cukry 31 g
Błonnik 8,2 g
Białko 14 g
Sól 0.02 g
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodym miejscu.
Ostrzeżenia i pozostałe dane:
artykuł ma oznaczenie bezpieczeństwa żywności BRC AA.
Informacja alergenna:
artykuł może zawierać śladowe ilości: glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów oraz sezamu.
informacje producenta/dystrybutora:
Bakalland S.A., Fabryczna 5, 00-446 Warszawa