Mieszanka studencka z ananasem, tak jak i jej klasyczny odpowiednik, sama w sobie stanowi szczególnie smaczną i szybką przekąskę. Można ją zabrać niemal wszędzie. Wspaniale spełni oczekiwania pomiędzy innymi w trakcie długich wycieczek rowerowych lub w trakcie górskich wędrówek. Mieszanka bakalii znajduje jednak zastosowanie dodatkowo jako dodatek do wielu potraw. Jednym z najpopularniejszych rozwiązań jest mieszanka studencka do ciasta. Bakalie stanowią nieprzeciętne urozmaicenie wielu domowych wypieków. Mieszanka studencka z ananasem to także smaczny dodatek do owsianki albo musli. Znajduje użycie też jako posypka do domowych lodów czy innych zdrowych deserów.
SKŁAD:
Chipsy bananowe (cukier, olej kokosowy, aromat bananowy naturalny), rodzynki (olej słonecznikowy), orzechy arachidowe, migdały, orzechy nerkowca, orzechy laskowe, żurawina (cukier, olej słonecznikowy), ananas kandyzowany (cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: dwutlenek siarki)
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 2076kJ/498kcal
Tłuszcz 30,06g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,76g
Węglowodany 43,62g
w tym cukry 29,3g
Błonnik 6,34g
Białko 10,06g
Sól 0,1g