składniki: orzechy makadamia 51%, czekolada deserowa 49% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, aromat: wanilina), substancje glazurujące: guma arabska i szelak. Zawartość masy kakakowej minimum 46,1%.
Orzechy macadamia w czekoladzie BadaPak to pyszne połączenie maślanego smaku chrupiących orzechów z delikatną czekoladą. Tak apetyczna przekąska prócz walorów smakowych dostarczy również dużo wartości odżywczych. Orzechy macadamia to nieocenione źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawierają cenne witaminy, zwłaszcza z grupy B jak jeszcze witaminę A i E. Minerały, które znajdziemy w ich składzie to potas, żelazo, Wapń, fosfor i magnez.
Orzechy macadamia w czekoladzie BadaPak to smaczna i zdrowa przekąska, która zniewoli choćby wybrednych łasuchów.
Macadamia to wiecznie zielone drzewo pochodzące z Australii. Uprawiane jest na dodatek w Afryce Południowej i na Hawajach, niemniej jednak to Australia jest największym producentem orzechów macadamia na świecie. Orzeszki posiadają jasny odcień oraz kulisty kształt. Otoczone są grubą skorupą, którą ciężko zlikwidować nawet przy pomocy "dziadka do orzechów".
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia orzechów: RPA. Oblewano czekolada i pakowano w Polsce.
Import i dystrybucja: Viands sp. Z o.o., Spółdzielcza 3, 05-600 Grójec.
Może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy, mleko, jaja, gluten, sezam.
Naturalne, niesolone, nieprażone.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.