Migdały blanszowane BadaPak są pozbawione brązowej skórki dzięki czemu mają większą możliwość zastosowań w kuchni. Stanowią wyśmienite połączenie walorów smakowych i wartości odżywczych. Oczywiście jest to nieprzeciętna, pełna zdrowia przekąska w ciągu dnia, w szkole, w pracy. Ponad to stanowią dodatek do wypieków, deserów, muslii, do porannej owsianki a także do nalewek i likierów.
Migdały lubiane poprzez wszystkich to nasiona drzewa zwanego migdałowcem pospolitym. Migdałowiec pochodzi z Azji. Aktualnie jest uprawiany na dodatek w innych częściach świata: w Europie (Francja, Hiszpania,) w Afryce i Ameryce.
Warto sięgnąć po pakowane migdały, ponieważ te kupowane luzem nie mają daty ważności, ponad to tracą swoje cenne właściwości a zawarte w nich kwasy tłuszczowe ulegają utlenieniu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.