Migdały kalifornijskie non pareil BadaPak są unikatem wśród orzechów. W ich składzie znajduje się nad wyraz cenna witamina E. Zawierają dużo witaminy B2 (ryboflawiny), wit. B3 (niacyny), B9 (kwasu foliowego). Migdały kalifornijskie BadaPak to prawdziwa kopalnia potasu i fosforu. Dostarczają także magnezu, wapnia, żelaza i cynku. Są źródłem łatwo przyswajalnego białka. Porcja tych bakalii wzbogaca o dawkę błonnika pokarmowego.
Migdały kalifornijskie non pareil BadaPak można spożywać na ascetycznie jako zdrową przekąskę. Jeśli nie lubimy skórki, z łatwością można się jej pozbyć przez namoczenie migdałów. Dodatkowo migdały kalifornijskie znajdą swoje wykorzystanie jako dodatek do ciast, deserów, jako element śniadań, likierów i nalewek.
Migdałowiec pospolity lub zwyczajny jest drzewem, które obdarza nas nasionami o cudownych właściwościach odżywczych i zdrowotnych. Migdały, bo o nich mowa to jajowate, spłaszczone, pokryte cienką łupiną, jedne z najpopularniejszych bakalii. Ich pochodzenie związane jest z Azją. Aktualnie największe uprawy wyszukamy w USA, Afryce Północnej a także w Europie (Francja, Hiszpania, Włochy, Chorwacja)
Warto sięgnąć po pakowane migdały, ponieważ te kupowane luzem nie mają daty ważności, ponad to tracą swoje cenne atrybuty a zawarte w nich kwasy tłuszczowe ulegają utlenieniu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.