Migdały kalifornijskie non pareil BadaPak są unikatem wśród orzechów. W ich składzie znajduje się niezwykle cenna witamina E. Zawierają dużo witaminy B2 (ryboflawiny), wit. B3 (niacyny), B9 (kwasu foliowego). Migdały kalifornijskie BadaPak to prawdziwa kopalnia potasu i fosforu. Dostarczają także magnezu, wapnia, żelaza i cynku. Są źródłem łatwo przyswajalnego białka. Porcja tych bakalii wzbogaca o dawkę błonnika pokarmowego.
Migdały kalifornijskie non pareil BadaPak można spożywać na ascetycznie jako zdrową przekąskę. Jeśli nie lubimy skórki, łatwo można się jej pozbyć poprzez namoczenie migdałów. Dodatkowo migdały kalifornijskie znajdą swoje zastosowanie jako dodatek do ciast, deserów, jako element śniadań, likierów i nalewek.
Migdałowiec pospolity albo zwyczajny jest drzewem, które obdarza nas nasionami o cudownych właściwościach odżywczych i zdrowotnych. Migdały, bo o nich mowa to jajowate, spłaszczone, pokryte cienką łupiną, jedne z najpopularniejszych bakalii. Ich pochodzenie związane jest z Azją. Obecnie największe uprawy znajdziemy w USA, Afryce Północnej a także w Europie (Francja, Hiszpania, Włochy, Chorwacja)
Warto sięgnąć po pakowane migdały, ponieważ te kupowane luzem nie posiadają daty ważności, ponad to tracą swoje cenne parametry a zawarte w nich kwasy tłuszczowe ulegają utlenieniu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.