Migdały BadaPak to jedne z najpopularniejszych bakalii. Warto zajadać się nimi i korzystać wartości odżywczych. Są źródłem witaminy B2(ryboflawiny). Na dodatek zawierają witaminę B9 (kwas foliowy), wit B3(niacynę). Migdały BadaPak to ponadto pokaźny dostawca witaminy E. Ze elementów mineralnych na uwagę zasługuje wielka zawartość potasu i fosforu. Migdały są bogatą kopalnią tych substancji. Dodatkowo dostarczają również w nie drobnej ilości magnez, wapń, cynk i żelazo. Zawierają dużo błonnika pokarmowego.
Migdały prażone krojone BadaPak są rewelacyjnym dodatkiem do ciast, babeczek i wszelkiego rodzaju wypieków. Mogą być używane do sałatek owocowych, potrawek, aromatycznych nadzień, dań z makaronu.
Migdały to pestki znajdujące się w owocach drzewa zwanego migdałowcem. Pochodzi ono z Azji Środkowej a do Europy przybyło za sprawą Greków. Obecnie uprawiane jest w wielu miejscach na świecie. Głownie w USA a także w Afryce Północnej i Europie (np. Francja, Hiszpania, Włochy)
Warto sięgnąć po pakowane migdały, ponieważ te kupowane luzem nie mają daty ważności, ponad to tracą swoje cenne atrybuty a zawarte w nich kwasy tłuszczowe ulegają utlenieniu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.