Ostropest plamisty BadaPak poleca się spożywać całkowicie albo mielić dopiero przed wykorzystaniem, wtedy zachowuje najwięcej cennych substancji. Smak ziaren ostropestu jest neutralny, dlatego można dodawać go do potraw, jogurtów, sałatek, koktajli. Z ziaren można również przygotować napar, wówczas dwie łyżeczki świeżo zmielonych nasion zalewamy wrzątkiem i pijemy po osiągnięciu poprzez niego adekwatnej temperatury.
Ostropest to jednoroczna roślina przypominająca swym wyglądem oset. Występuje powszechnie w Europie Południowej, Afryce Północnej, a także Azji. Aktualnie można ją spotkać w wielu rejonach świata, uprawiany jest w dodatku w Polsce.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.