składniki: papaja cukier, substancja konserwująca-dwutlenek siarki, barwniki: E102, E110, E122, E124, E133
Papaja kandyzowana BadaPak to nie tylko słodka przekąska,też źródło wielu witamin i minerałów. Owoc ten zawiera cenny enzym – papainę. Kolejne wartościowe składniki to karotenoidy i flawonoidy, które należą do naturalnych antyoksydantów. Kandyzowana papaja BadaPak oferuje całkiem dużą dawkę witamin. Należy do nich między innymi witamina C, a także witaminy A, E, K, B1, B2, B3, B6 i kwas foliowy. Owoc ten jest bogaty w minerały takie jak potas, magnez, żelazo, fosfor i miedź.
Papaja kandyzowana BadaPak jest wyjątkowo słodka. Swoje użycie odnajdzie na ogół jako ozdoba i element deserów, ciast, musli, sałatek i koktajli. Niemało osób poleca płatki papai wrzucić do herbaty. Dodają wówczas odrobinę słodyczy i niebanalnego smaku i aromatu. Papaja BadaPak to także świetna przekąska sama w sobie.
Papaja to egzotyczny owoc wywodzący się z Meksyku. Uprawiana jest w strefach tropikalnych i subtropikalnych. Owoce mają owalny, gruszkowaty kształt. Przybierają barwę od zielonej do ciemnopomarańczowej. Natomiast ich miąższ jest pomarańczowy, miękki i soczysty. Waga najokazalszych owoców może dochodzić choćby do 10kg.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.