* ascetyczniec z Austalii/USA - przetworzono w Polsce.
Migdały smażone BadaPak pokryte cienką pomarańczowo-złotą skórką z dodatkiem soli to aromatyczna, chrupiąca i wartościowa przekąska. Powszechnie wiadomo, iż orzechy są kaloryczne, jednak jedzone z umiarem dostarczą wielu cennych witamin, zdrowych tłuszczy, minerałów, a także przeciwutleniaczy. Są dobrym źródłem witaminy E. Dostarczają witaminę B2(ryboflawinę), B3 (niacynę), B9 (kwas foliowy). Niezwykle dużo w nich fosforu i potasu. Dostarczą także magnezu, żelaza, wapnia i cynku. To także wartościowe źródło z łatwością przyswajalnego białka oraz błonnika pokarmowego.
Migdały smażone solone BadaPak to smaczna, chrupiąca przekąska. Dodana do nich sól delikatnie uwydatnia smak. Wspaniale sprawdzą się jako poczęstunek dla gości. Nie sposób się od nich oderwać. Są rewelacyjnym dodatkiem do zimnych napojów.
Migdałowiec to drzewo, które jako jedno z pierwszych kwitnie wiosną na błyskotliwe biało-różowe kwiaty. W owocach migdałowca znajdują się pestki zwane migdałami. Przywędrowały one do Europy z Azji. Aktualnie uprawiane są na wielu kontynentach a najwięcej ich pochodzi z USA, Hiszpanii i Australii.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.