Konfitura inspirowana wileńskimi przetworami babci założycieli. Jej nieszablonowy smak opiera się przede wszystkim na wspaniałym balansie pomiędzy słodyczą dojrzałej gruszki a kwasotą żurawiny. Przepis uzupełnia pigwa i odrobina skórki pomarańczowej. Konfitura powstaje bez nienaturalnych barwników i konserwantów.
Producenci polecają ją z reguły do racuchów,korzystnie sprawdzi się dodawana do mięs (np. Pieczonej kaczki z jabłkami). Podkreśli też smak serów - świetnie smakuje z oscypkami.
Rodzinna, polska producent Eterno powstała w 2005 roku w podwarszawskim Pruszkowie. Jej tradycje sięgają jednak aż XIX wieku, kiedy to prosperowała sławna cukiernia przy Newskim Prospekcie. Jej właścicielką, a także autorką najważniejszych przepisów była praprababcia obecnych właścicieli producenta - Matylda Aubra. Eterno nazwano w nawiązaniu do słowa wieczność, które odnosi się do tradycji przekazywanych z pokolenia na pokolenie, w tym najczęściej zamkniętych w słoiczkach - cytryn w rumie, który przyniosły marce największą sławę oraz podziw. Marka w swojej działalności stawia szczególny nacisk na smak, organiczne produkty, nowoczesność oraz zadowolenie klientów.
Masa netto: 220g