szczególnie niebanalna sugestia turrona w drewnianym pudełku, obwiązanym oryginalną wstążką.
Turron de Jiona jest znanym hiszpańskim specjałem, który serwuje się istotnie w okresie świątecznym. Od turronów Alicante podkreśla się głównie istotnie miększą teksturą. Twardą masę ponownie mieli się z dodatkową porcją migdałów oraz miodu. Rozpływającą się na podniebieniu pastę migdałową kroi się na znikome kawałki i serwuje na wyszukanej zastawie.
Nazwa tego specjału nawiązuje do katalońskiego słowa,,tierra", oznaczającego ziemię - ze względu na wizualne podobieństwo. Od lat niezmiennie wykonany przy pomocy rzemieślniczych metod, gotowany w specjalnych garnkach typu Boixetach oraz formowany w specjalnie asygnowanym temu pudełkach.
marka El Artesano to konwencjonalna wytwórnia nugatu, która słynie z całkowitej kontroli produkcji swoich wyrobów. Począwszy od pozyskania głównego bezkompromisowca - migdału, aż po jego kompleksowe opracowanie, gwarantuje doskonałą jakość i pełnię smaku tego unikatowego hiszpańskiego smakołyka.
Masa netto: 200g