składniki: ananas (51%), cukier, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja konserwująca – dwutlenek siarki.
Ananas kandyzowany BadaPak poprzez sposób konserwowania zachowuje sporo właściwości odżywczych świeżego owocu. Owoc ten gromadzi cały szereg cennych witamin. Najwięcej w ananasie jest witaminy C. Obok niej odszukamy witaminy z grupy B (tiaminę, ryboflawinę, pirydoksynę, niacynę, kwas foliowy) oraz witaminę A. W dodatku kandyzowany ananas BadaPak dostarcza kwasy ekologiczne, błonnik a także liczne składniki mineralne jak: miedź, cynk, żelazo, mangan i potas. Na tle innych owoców wyróżnia się zawartością enzymu zwanego bromelainą.
Ananas kandyzowany BadaPak w postaci kostki jest słodkim, aromatycznym dodatkiem do każdego typu deserów, ciast, koktajli, lodów i sałatek. Nieznaczne kostki ananasa będą genialną przekąska w momencie, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Można w dodatku dodawać je do herbaty.
Ananas to egzotyczny owoc rosnący na krzewach. Ma standardowy, cylindryczny zarys zakończony długimi, sztywnymi liśćmi. Dojrzały miąższ jest żółtawozielony, słodko-kwaśny, aromatyczny i soczysty. Największe plantacje występują w Meksyku, Brazylii i Chinach.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.