elementy: imbir (52%), cukier (47,99%), substancja konserwująca - dwutlenek siarki (0,01%).
Imbir kandyzowany BadaPak niemało doskonałych cechy. Proces kandyzowania pozwala zachować jego świeżość przez długi czas nie tracąc przy tym substancji odżywczych. Imbir BadaPak gromadzi węglowodany, kwas foliowy, liczne witaminy takie jak: B1, B2, C, A, E i K. Z grupy elementów mineralnych wynajdziemy w nim wapń, fosfor, sód, magnez, żelazo i potas. Jego ogromnym atutem jest zawartość olejków eterycznych oraz żywic (gingerol, zinferon).
Imbir kandyzowany BadaPak jest wyjątkowo aromatyczny. Łączy ze sobą gorzki, nieco palący oraz jednocześnie słodki smak. Można dodawać go do wypieków ciast i ciasteczek. To jeszcze dobry dodatek konfitur i kompotów. Przeważnie dodany do herbaty wzbogaci ją wspaniałym aromatem.
Imbir jest rośliną uprawną z gatunku imbirowatych. Pochodzi prawdopodobnie z Malezji. W stanie dzikim aktualnie nie występuje. Każdy wie jak wygląda korzeń imbiru natomiast nie każdy zna wygląd całej rośliny. Łodyga imbiru może sięgać choćby 1m wysokości, liście odrobinę przypominają trzcinę, gdyż są długie i lancetowate. Kwiaty odcień żółto-zielony. Gdy liście imbiru usychają, wówczas wykopuje się kłącza.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.