komponenty: imbir (52%), cukier (47,99%), substancja konserwująca - dwutlenek siarki (0,01%).
Imbir kandyzowany BadaPak sporo genialnych cechy. Cykl kandyzowania pozwala zachować jego świeżość poprzez długi czas nie tracąc przy tym substancji odżywczych. Imbir BadaPak gromadzi węglowodany, kwas foliowy, liczne witaminy takie jak: B1, B2, C, A, E i K. Z grupy komponentów mineralnych wynajdziemy w nim wapń, fosfor, sód, magnez, żelazo oraz potas. Jego ogromnym atutem jest zawartość olejków eterycznych, a także żywic (gingerol, zinferon).
Imbir kandyzowany BadaPak jest szczególnie aromatyczny. Łączy ze sobą gorzki, nieco palący oraz równocześnie słodki smak. Można dodawać go do wypieków ciast i ciasteczek. To także prawidłowy dodatek konfitur i kompotów. Z reguły dodany do herbaty wzbogaci ją nieprzeciętnym aromatem.
Imbir jest rośliną uprawną z gatunku imbirowatych. Pochodzi prawdopodobnie z Malezji. W stanie dzikim obecnie nie występuje. Każdy wie jak wygląda korzeń imbiru natomiast nie każdy zna wygląd całej rośliny. Łodyga imbiru może sięgać nawet 1m wysokości, liście odrobinę przypominają trzcinę, gdyż są długie i lancetowate. Kwiaty odcień żółto-zielony. Gdy liście imbiru usychają, wówczas wykopuje się kłącza.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.