Skórka pomarańczowa kandyzowana BadaPak jest źródłem cennych substancji odżywczych. Zwykle jest to niedoceniana część pomarańczy, która momentalnie ląduje w koszu. Warto poznać jej właściwości i korzystać z dobrodziejstw, które daje. Zawiera ona ponad 60 rodzajów flawonoidów roślinnych. Flawonoidy to silne antyoksydanty. Skórka pomarańczowa BadaPak dostarcza witaminę C, zawieraj jej choćby więcej aniżeli sok z pomarańczy. Dodatkowo skórka z pomarańczy BadaPak mieści inne cenne witaminy, minerały a także błonnik pokarmowy.
Skórka pomarańczowa kandyzowana BadaPak jest słodka, a także intensywnie aromatyczna. W takiej formie przede wszystkim używana jest do najróżniejszych deserów, ciast i dekoracji. Można dodawać ją do herbaty i kawy.
Pomarańcze to smaczne, wszystkim znane cytrusy pochodzące z Chin. Uprawiane w klimacie tropikalnym i subtropikalnym najczęściej w Chinach, Brazylii i USA. Dostępne są powszechnie i lubiane w każdym kraju na świecie.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.