składniki: rabarbar, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Rabarbar kandyzowany BadaPak mnóstwo cennych składników odżywczych. Jest źródłem witaminy C, E i A. Znajdziemy w nim dodatkowo kwas foliowy, niacynę, ryboflawinę, a także tiaminę. Rabarbar kandyzowany BadaPak gromadzi elementy mineralne takie jak potas, wapń, fosfor, magnez oraz sód.
Rabarbar kandyzowany BadaPak to smaczna i słodka przekąska, która gromadzi sporo cennych elementów odżywczych. Z powodzeniem może towarzyszyć w ciągu intensywnego dnia. Wydajnie zaspokoi apetyt na inne, niezdrowe słodkości. Rabarbar kandyzowany można dodawać do herbaty. Jest on jednak zwykle rewelacyjnym komponentyem ciast, deserów, koktajli czy domowego musli.
Rabarbar, czyli rzewień pochodzi z Azji. To warzywo jednak większość z nas uważa go za owoc. Rabarbar ma typowe wielkie liście i długie dość grube ogonki liściowe. To właśnie dla tych ogonków rabarbar jest uprawiany. Są one smaczną i zdrową podstawą wielu deserów, kompotów oraz przetworów.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.