elementy: ananas (51%), cukier, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja konserwująca – dwutlenek siarki.
Ananas kandyzowany BadaPak przez sposób konserwowania zachowuje dużo parametry odżywczych świeżego owocu. Owoc ten mieści cały szereg cennych witamin. Najwięcej w ananasie jest witaminy C. Obok niej odnajdziemy witaminy z grupy B (tiaminę, ryboflawinę, pirydoksynę, niacynę, kwas foliowy), a także witaminę A. Dodatkowo kandyzowany ananas BadaPak dostarcza kwasy organiczne, błonnik a także liczne komponenty mineralne jak: miedź, cynk, żelazo, mangan oraz potas. Na tle innych owoców uwydatnia się zawartością enzymu zwanego bromelainą.
Ananas kandyzowany BadaPak w postaci kostki jest słodkim, aromatycznym dodatkiem do każdego typu deserów, ciast, koktajli, lodów i sałatek. Śladowe kostki ananasa będą nadzwyczajną przekąska w momencie, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Można na dodatek dodawać je do herbaty.
Ananas to egzotyczny owoc rosnący na krzewach. Ma typowy, cylindryczny zarys zakończony długimi, niesprężystymi liśćmi. Dojrzały miąższ jest żółtawozielony, słodko-kwaśny, aromatyczny i soczysty. Największe plantacje występują w Meksyku, Brazylii i Chinach.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.