składniki: rabarbar, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Rabarbar kandyzowany BadaPak sporo cennych części odżywczych. Jest źródłem witaminy C, E i A. Wyszukamy w nim jeszcze kwas foliowy, niacynę, ryboflawinę i tiaminę. Rabarbar kandyzowany BadaPak zawiera elementy mineralne takie jak potas, wapń, fosfor, magnez i sód.
Rabarbar kandyzowany BadaPak to smaczna i słodka przekąska, która zawiera mnóstwo cennych elementów odżywczych. Z powodzeniem może towarzyszyć w ciągu intensywnego dnia. Skutecznie zaspokoi apetyt na inne, niezdrowe słodkości. Rabarbar kandyzowany można dodawać do herbaty. Jest on jednak z zasady genialnym elementyem ciast, deserów, koktajli czy domowego musli.
Rabarbar, czyli rzewień pochodzi z Azji. To warzywo chociaż większość z nas uważa go za owoc. Rabarbar ma charakterystyczne spore liście i długie dość grube ogonki liściowe. To właśnie dla tych ogonków rabarbar jest uprawiany. Są one smaczną i zdrową podstawą wielu deserów, kompotów oraz przetworów.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.