komponenty: mango, konserwowany E220
Mango suszone BadaPak zapewnia wartościową porcję części odżywczych. Na dodatek brak cukru czyni z niego niezwykle zdrową przekąskę. Jest wyjątkowo bogate w przeciwutleniacze, w tym witaminę A, C, a także E. Ich właściwości antyoksydacyjne neutralizują działanie wolnych rodników odpowiedzialnych za procesy starzenia się a także liczne choroby. Dodatkowo witaminy te prawidłową kondycję skóry i włosów a także mają cały szereg innych zalet. Mango suszone BadaPak dostarcza też witaminy z grupy B oraz minerały takie jak miedź, żelazo i potas. Wynajdziemy w nim ponadto sporo błonnika, który jest naszemu organizmowi konieczny. Ten suszony owoc gromadzi także białko oraz pektyny, które wspomagają procesy odchudzania.
Mango suszone BadaPak pachnie nad wyraz aromatycznie, a także jest naturalnie słodkie. To genialna, lekka i zdrowa przekąska. Kilka suszonych owoców z powodzeniem zastąpi niezdrowe słodycze. Suszone mango BadaPak w kuchni swoje wykorzystanie wynajdzie z reguły jako dodatek do potraw indyjskich. Może być stosowane jako farsz do mięs i posłuży jako komponent sałatek. To także wartościowe urozmaicenie koktajli czy musli. W formie deseru stanie na wysokości zadania jako dodatek do lodów czy ciasteczek.
Mango to słodki, barwny, egzotyczny owoc mangowca. Drzewo, na którym rośnie może osiągać nawet 40m wysokości a owoce, które wydaje ważą od 0,3 do choćby 1.5 kg. W zależności od odmiany skórka mango może występować w odcieniu zielonym, pomarańczowym, żółtym, a także czerwonym.