składniki: śliwki suszone, olej słonecznikowy, substancja konserwująca E202.
Śliwki suszone BadaPak - zawierają więcej części zdrowotnych aniżeli ich świeży odpowiednik. Jednak przy tym są bardziej kaloryczne. Śliwki suszone doceniane są zwykle za dużą zawartość pektyn. Jest to rodzaj błonnika. Owoce te są bogate w witaminy z grupy B (tiaminę, ryboflawinę, niacynę, kwas foliowy i witB6). Posiadają w swym składzie witaminy o działaniu antyoksydacyjnym: A, C, E. Działanie to wzmagają również polifenole (silne przeciwutleniacze) w jakie są bogate suszone śliwki BadaPak. Wśród części mineralnych wyszukamy w nich potas, żelazo, magnez, wapń i fosfor.
Śliwki suszone BadaPak w kuchni odnajdą liczne wykorzystanie. Są świetne do potraw mięsnych (pieczonych i duszonych). Dodane do jogurtu, płatków czy musli sprawią, że śniadanie będzie pożywniejsze. Kompot z suszonych śliwek jest poprawnie znany każdemu. Dodatkowo są znakomitym elementyem domowych nalewek.
Śliwki suszone uzyskuje się z różnych, nie psujących się w czasie procesu suszenia odmian śliwek. Aktualnie istnieje ponad 6 tysięcy odmian śliwek. Każda z nich ma rozmaite pochodzenie i zróżnicowaną historię.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.