Skórka pomarańczowa kandyzowana BadaPak jest źródłem cennych substancji odżywczych. Przede wszystkim jest to niedoceniana część pomarańczy, która prędko ląduje w koszu. Warto poznać jej atrybuty i korzystać z dobrodziejstw, które daje. Posiada ona ponad 60 rodzajów flawonoidów roślinnych. Flawonoidy to silne antyoksydanty. Skórka pomarańczowa BadaPak dostarcza witaminę C, zawieraj jej choćby więcej niż sok z pomarańczy. Ponadto skórka z pomarańczy BadaPak posiada inne cenne witaminy, minerały a także błonnik pokarmowy.
Skórka pomarańczowa kandyzowana BadaPak jest słodka oraz intensywnie aromatyczna. W takiej formie głównie wykorzystywana jest do przeróżnych deserów, ciast i dekoracji. Można dodawać ją do herbaty, a także kawy.
Pomarańcze to smaczne, wszystkim znane cytrusy pochodzące z Chin. Uprawiane w klimacie tropikalnym i subtropikalnym typowo w Chinach, Brazylii oraz USA. Dostępne są powszechnie i szanowane w każdym kraju na świecie.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.