Imbir kandyzowany BadaPak w przeciwieństwie do świeżego, przez długi czas zachowuje swoje dobroczynne parametry. Korzeń imbiru pokrojony w dużą kostkę został zakonserwowany w syropie cukrowym. Charakteryzuje go unikatowy pikantny, a także słodki zarazem posmak. Odpowiedzialne za to są olejki eteryczne (zingiberol) oraz substancje żywiczne (gingerol i zinferon). Na dodatek imbir kandyzowany BadaPak jest źródłem witamin: A, E, K, C, B1, B2 i kwasu foliowego. Dostarcza takich minerałów jak wapń, fosfor, żelazo, potas.
Imbir kandyzowany BadaPak jest mocno aromatyczny, lekko palący i słodki w smaku. W kuchni może być dodawany do wypieków (pierników, ciastek korzennych), konfitur, a także kompotów. Można go spożywać bezpośrednio. Najbardziej lubiany jednak jest rozgrzewający napój z dodatkiem imbiru, kurkumy i cytryny. Będzie aromatycznym dodatkiem do grzanego wina i piwa.
Imbir to roślina uprawna z rodziny imbirowatych. Jego łodyga rośnie na wysokość około 1m, liście są duże, a kwiaty posiadają barwę żółto-fioletową. Imbir spory, włóknisty, brązowy korzeń. To właśnie on użytkowany jest w celach jadalnych, kosmetycznych i leczniczych. Imbir uprawiany jest głównie w Azji, Indiach, Chinach, a także Malezji.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.