Imbir kandyzowany BadaPak w przeciwieństwie do świeżego, przez długi czas zachowuje swoje dobroczynne cechy. Korzeń imbiru pokrojony w dużą kostkę został zakonserwowany w syropie cukrowym. Cechuje go unikatowy pikantny, a także słodki zarazem posmak. Odpowiedzialne za to są olejki eteryczne (zingiberol) oraz substancje żywiczne (gingerol i zinferon). Ponadto imbir kandyzowany BadaPak jest źródłem witamin: A, E, K, C, B1, B2 oraz kwasu foliowego. Dostarcza takich minerałów jak wapń, fosfor, żelazo, potas.
Imbir kandyzowany BadaPak jest potężnie aromatyczny, lekko palący i słodki w smaku. W kuchni może być dodawany do wypieków (pierników, ciastek korzennych), konfitur oraz kompotów. Można go spożywać bezpośrednio. Najmocniej popularny jednak jest rozgrzewający napój z dodatkiem imbiru, kurkumy i cytryny. Będzie aromatycznym dodatkiem do grzanego wina oraz piwa.
Imbir to roślina uprawna z rodziny imbirowatych. Jego łodyga rośnie na wysokość około 1m, liście są pokaźne, a kwiaty posiadają barwę żółto-fioletową. Imbir obszerny, włóknisty, brązowy korzeń. To właśnie on wykorzystywany jest w celach jadalnych, kosmetycznych oraz leczniczych. Imbir uprawiany jest przeważnie w Azji, Indiach, Chinach i Malezji.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.