komponenty: ananas (51%), cukier, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja konserwująca – dwutlenek siarki.
Ananas kandyzowany BadaPak przez sposób konserwowania zachowuje dużo cechy odżywczych świeżego owocu. Owoc ten posiada cały szereg cennych witamin. Najwięcej w ananasie jest witaminy C. Obok niej odszukamy witaminy z grupy B (tiaminę, ryboflawinę, pirydoksynę, niacynę, kwas foliowy), a także witaminę A. Dodatkowo kandyzowany ananas BadaPak dostarcza kwasy ekologiczne, błonnik a także liczne komponenty mineralne jak: miedź, cynk, żelazo, mangan oraz potas. Na tle innych owoców eksponuje się zawartością enzymu zwanego bromelainą.
Ananas kandyzowany BadaPak w postaci kostki jest słodkim, aromatycznym dodatkiem do każdego rodzaju deserów, ciast, koktajli, lodów i sałatek. Drobne kostki ananasa będą genialną przekąska w momencie, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Można w dodatku dodawać je do herbaty.
Ananas to egzotyczny owoc rosnący na krzewach. Ma typowy, cylindryczny zarys zakończony długimi, sztywnymi liśćmi. Dojrzały miąższ jest żółtawozielony, słodko-kwaśny, aromatyczny i soczysty. Największe plantacje występują w Meksyku, Brazylii i Chinach.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.