Chrupiące ciasteczka cantuccini to jeden z najbardziej rozsławionych, włoskich przysmaków na świecie! Wyrabiane w Toskanii, charakteryzują się kruchą konsystencją i orzechowym, delikatnym smakiem. Nadzwyczajnie smakują serwowane do porannej kawy. Są obowiązkowym punktem w trakcie każdej, ważnej uroczystości rodzinnej.
producent Bicsottificio Belli została założona przez Enzo Belliego w 1958 roku, który wykorzystując swoją rozległą wiedzę piekarniczą, postanowił rozpocząć działalność w nowym sektorze. Korzystając z tradycyjnych, włoskich przepisów toskańskich, stworzył linię słodyczy, które do teraz zniewalają sympatyków ciasteczek.
Cała filozofia prowadzenia marki przez Enzo opierała się na ogół na doborze najwyższej jakości bezkompromisowców, przestrzeganiu receptur, a także dbałości o pracowników. Te składowe sprawiały, że każdy konsument zaopatrujący się w Bicsottificio Belli czuł miłość, z jaką wytworzone były wyroby marki.
obecnie producent znajduje się w miejscowości Calenzano, w bliskiej odległości od miasta Florencja. Przy użyciu pionierskich technologii, wykonane są słodycze, które niczym się nie różnią od tych sprzed dziesiątek lat.
Masa netto: 250g