Czarna, liściasta herbata z znikomych plantacji, zlokalizowanych w obszarze Kisy na wysokości około 1900 m n.p.m., w południowej Kenii. Czarno-brązowe liście dają potężny napar z wyczuwalnym aromatem suszonych śliwek. Smak głęboki i pełny, zadowoli gusta smakoszy tradycyjnej, czarnej herbaty.
Należy parzyć najwyżej około 3 minut; dłużej parzona nabiera cierpkiego posmaku.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.