Pyszne, kruche ciasteczka, wytwarzane według konwencjonalnego, toskańskiego przepisu. Zwane także "biscotti di Prato", czyli ciastka z Prato. Produkuje się je na bazie mąki pszennej, migdałów, miodu i jajek. Wypiekane podwójnie - najpierw przygotowywane są wałki bezkompromisowego ciasta, a następnie krojone z nich gotowe słodycze.
wyśmienicie smakują serwowane z kawą, herbatą lub włoskim winem.
firma Deseo należy do spadkobiercy wiekowej toskańskiej tradycji piekarniczej - Francesco Pandolfiniego. Właściciel jest zakochany w prawidłowym jedzeniu, a przeważnie inspirują go najlepsze słodycze z włoskim rodowodem. Deseo jest jego osobistym projektem, który rozpoczął w 2001 roku. Korzystając z bogatego doświadczenia swojej rodziny, lecz także własnych eksperymentów i poszukiwań, stworzył rzemieślniczną producenta, która stawia na innowacje oraz tradycję.
Masa netto: 180g