Mieszanka do chleba bezglutenowego z orzechami włoskimi producenta Pięć Przemian to prosty sposób na przygotowanie pełnowartościowego pieczywa z dodatkiem obfitujących w witaminy orzechów włoskich. By upiec pyszny chleb, który zachwyci Cię swym niepowtarzalnym aromatem o poranku, starczy:
Tak przygotowane pieczywo najlepiej podawać w towarzystwie sałatki ze świeżych pomidorów z dodatkiem ulubionych ziół. W sten sposób przygotujesz nie tylko smaczne,na ogół pełne wartości odżywczych śniadanie.
Warunki przechowywania:Mieszankę do wypieku chleba bezglutenowego należy przechowywać w chłodnymi suchym miejscu, z dala od bezpośredniego źródła światła. Zgodnie ze wyodrębnioniami producenta, towar powinniśmy zawsze przechowywać szczelnie zamknięty, by w ten sposób bronić go przed destrukcyjnym działaniem czynników zewnętrznych, na przykład moli kuchennych.
Skład:Bezglutenowa mąka owsiana, bezglutenowe płatki owsiane, mąka teff, płatki teff, orzechy włoskie (13%), siemię lniane (brązowe), pestki słonecznika, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól.
Uwaga! artykuł może zawierać śladowe ilości orzechów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g artykułu
Wartość energetyczna –1528kJ /365kcal;
Tłuszcze – 17g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,8g;
Węglowodany – 39g, w tym cukry: 2,1g;
Błonnik – 17g;
Białko – 12g;
Sól – 1,7g.