Brownie z kakao i cukrem kokosowym Zdrowo Namieszane BIO, 290g
solidnie czekoladowe, wilgotne, przepyszne brownie bez glutenu. Ciasto ma korzystną konsystencję, a smak gryki nie jest ani trochę wyczuwalny. Nikt nie domyśli się choćby, że jest to ciasto bezglutenowe. Nad wyraz dobry produkt dla wszelkich osób, które starają się ograniczać spożycie białej mąki.
komponenty:
cukier kokosowy (37%)*, mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, kakao w proszku (9%)*, skrobia kukurydziana*, skrobia z tapioki*, kropelki z czekolady (7%)*(cukier trzcinowy*, masa kakaowa*, masło kakaowe*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*), len mielony*, bezglutenowy proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglan sodu))
*komponenty pochodzące z upraw ekologicznych
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1818 kJ / 436 kcal
Tłuszcz 25 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3 g
Węglowodany 46 g
w tym cukry 24 g
Błonnik 2,4 g
Białko 4,4 g
Sól 0,3g
Alergeny:
Brak
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
Biovana Sp. Z O.O.
Jelitkowska 33
80-342 Gdańsk