Mieszanka bezglutenowa do pizzy to prawdziwa gratka dla wszystkich sympatyków tego włoskiego przysmaku. Co najważniejsze, jest ona nietrudna w przygotowaniu. Starczy dodać do niej około 200 ml ciepłej wody, 2 łyżki oliwy z oliwek oraz 1 łyżeczkę miodu albo cukru trzcinowego. Następnie, należy precyzyjnie wymieszać wszystkie komponenty i zagnieść ciasto za pomocą rąk. Gotowe ciasto należy przykryć ściereczką i odstawić na minimum 60 minut. Po upływie adekwatnej ilości czasu należy ponownie zagnieść ciasto, uformować pizzę, nałożyć na nią ulubione dodatki, a następnie piec całość przez 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 250°C.
Warunki przechowywania: Mieszankę bezglutenową do pizzy producenta Pięć Przemian należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Żeby strzec produkt przed zgubnym działaniem czynników zewnętrznych (np. Moli kuchennych) należy zawsze przechowywać go szczelnie zamkniętym.
Mieszanka bezglutenowa do pizzy 250g - Pięć Przemian: Wartości odżywcze
Skład: bezglutenowa mąka ryżowa, tapioka, łuska babki jajowatej, suche drożdże, sól himalajska, maranta trzcinowa.
Uwaga! towar może zawierać drobne ilości orzechów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100ml artykułu
Wartość energetyczna – 1327kJ / 328kcal;
Tłuszcze – 6,9g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,1g;
Węglowodany – 61g, w tym cukry: 3,3g;
Błonnik – 2,8g;
Białko – 3,7g;
Sól – 1,4g.
*Wartość odżywcza produktu wyliczona jest dla przepisu składającego się z mieszanki, 200 ml wody, 2 łyżek (o wartości 20g) oliwy i 1 łyżeczki (o wartości 12g) miodu.