Mieszanka bezglutenowa na gofry firmy Pięć Przemian to doskonały sposób na przygotowanie smacznego deseru i to nie tylko dla tych osób, które zmagają się z problemem celiakii. Towar ten umożliwia przygotowanie nad wyraz smacznych i chrupiących gofrów, które najchętniej spożywamy w towarzystwie świeżych owoców i bitej śmietany. Mieszanka bezglutenowa na gofry jest prosta w przygotowaniu - starczy dodać do niej 1 jajko oraz około 300 ml wybranego mleka (może to być mleko roślinne). Następnie wymieszaj starannie wszystkie komponenty i przelej odpowiednią ilość ciasta do gofrownicy.
Warunki przechowywania: Mieszankę bezglutenową na gofry firmy Pięć Przemian należy przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu, na przykład w szafce lub spiżarni kuchennej.bronić ją przed destrukcyjnym wpływem moli, zawsze przechowuj mieszankę w szczelnie zamykanym pojemniku.
Skład: Mieszanka mąk bezglutenowych (mąka ryżowa, mąka owsiana), maranta trzcinowa, tapioka, erytrytol (substancja słodząca), kamień winny (regulator kwasowości), soda oczyszczona (substancja spulchniająca), sól kłodawska, cynamon, kardamon.
Uwaga! produkt może zawierać nieznaczne ilości orzechów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100ml towaru
Wartość energetyczna – 815kJ / 195kcal;
Tłuszcze – 2,8g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,8g;
Węglowodany – 37g, w tym cukry: 2,3g;
Błonnik – 2g;
Białko – 5,7g;
Sól – 0,7g.