klasyczne powidła śliwkowe, ściśle związane z regionem mazowieckim, gdzie przez dekady wykorzystywana była autorska receptura tego smakołyku. Przetwory produkowane są zgodnie z długoletnią tradycją - czasochłonny proces z użyciem najlepszej jakości, naturalnych części daje jednak nieszablonowy smak i przyjemnie intensywny aromat.
Powidła przygotowuje się z dojrzałych węgierek z późnych zbiorów. Cechują się one obszerniejszą zawartością cukru - a tym samym mają słodszy smak. Dla lepszego efektu, pod koniec produkcji dodaje się do powideł również szczypty nierafinowanego cukru trzcinowego dla wzmocnienia wrażeń.
sugerowane do użytkowania w porze śniadaniowej - z naleśnikami, bagietką lub rogalikami. Doskonale sprawdzą się także do świątecznych wypieków.
Rodzinna, polska firma Eterno powstała w 2005 roku w podwarszawskim Pruszkowie. Jej tradycje sięgają jednak aż XIX wieku, kiedy to prosperowała popularna cukiernia przy Newskim Prospekcie. Jej właścicielką, a także autorką najważniejszych przepisów była praprababcia obecnych właścicieli firmy - Matylda Aubra. Eterno nazwano w nawiązaniu do słowa wieczność, które odnosi się do tradycji przekazywanych z pokolenia na pokolenie, w tym z zasady zamkniętych w słoiczkach - cytryn w rumie, który przyniosły marce największą sławę i zachwyt. Firma w swojej działalności stawia szczególny nacisk na smak, organiczne produkty, innowacyjność oraz zadowolenie klientów.
Masa netto: 220g