Galaretka o smaku wiśniowym Celiko, 75g
Jest to deser bezglutenowy, który można przygotować przez rozpuszczenie zawartości opakowania w gorącej wodzie i schłodzenie do stężenia. Elementy towaru to cukier, żelatyna, kwas cytrynowy - regulator kwasowości, betanina - barwnik naturalny, aromat wiśniowy. Produkt może zawierać minimalne ilości mleka, soi, orzechów ziemnych i laskowych. Artykuł posiada licencję na Znak Przekreślonego Kłosa, co oznacza, że jest bezpieczny dla osób z celiakią lub nietolerancją glutenu.
składniki:
cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, zagęszczony sok wiśniowy w proszku 0,5% (maltodekstryna, zagęszczony sok wiśniowy), barwnik: antocyjany, aromat.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 1606 KJ / 378 Kcal
Tłuszcz 0g
w tym kwasy tłuszczowe 0g
Węglowodany 83g
w tym cukry 83g
Białko 11g
Sól 0,033g
Sposób przyrządzenia:
Zawartość opakowania wsypać do 1/2 l przegotowanej, gorącej wody.
starannie wymieszać, aż do rozpuszczenia i studzić. Nie gotować!
Wystudzoną galaretkę rozlać do salaterek i wstawić do lodówki, by stężała. W czasie upałów należy zastosować mniej wody.
Pamiętaj, iż świeże owoce kiwi i ananasa spowodują, że galaretka nie stężeje!
Alergeny:
produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent
Celiko
św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Polska