Zicaffe Crema in Tazza to nad wyraz dobrze wyważona mieszanka Arabiki i Robusty, o przewadze ziaren Arabiki. Ta kawa, pochodząca z Sycylii to standardowe, południowowłoskie espresso – mocniej palone, o wyrazistym smaku i trwałej piance – cremie. Sugerowana do wszelkich sposobów parzenia. Rewelacyjnie nadaje się do przygotowania klasycznego espresso.
Wysokiej jakości kawa z prestiżowej włoskiej palarni Zicaffe. Harmonijne połączenie najlepszej arabiki i idealnej robusty, którego rezultatem jest w głównej mierze sycylijska kawa. Jest to produkt ceniony przez zwolenników prawdziwych włoskich smaków.
Zicaffe Crema in Tazza Duox dzięki minimalnej zawartości robusty ma średnią zawartość kofeiny. Powoduje to, iż możemy jej smakiem cieszyć się nawet w trakcie popołudniowych spotkań z przyjaciółmi.
prawidłowo tworzone espresso dzięki zawartości robusty posiada piękną gęstą piankę cremy. W smaku wyczujemy zdecydowane przyjemne orzechowe nuty.
Zicaffe Crema in Tazza Duox jest odpowiednią kawą do przygotowania w ekspresie kolbowym i automatycznym. Z powodzeniem zrobimy to w kawiarce czy lub w sposób konwencjonalny. Jedyną rzeczą, na którą musimy zwrócić uwagę jest grubość zmielenia ziaren.
Zicaffe Crema in Tazza Duox jest wysokiej jakości mieszanką ziaren arabiki (60%) i robusty (40%). Kawa najlepiej spełni oczekiwania jako intensywne włoskie espresso lub z dodatkiem spienionego mleka w formie aromatycznego cappuccino.