niezwykle konwencjonalna mieszanka kolumbijskiej arabiki z wietnamską robustą. Ziarna wypalane są w niedużej palarni rzemieślniczej, która działa na warszawskim Starym Mokotowie. W bukiecie aromatycznym dominują nuty czekolady deserowej, karmelu i kakao, lecz nie brak również pikanterii à la pieprz cayenne, a także nut prażonych orzechów laskowych. Konsystencja naparu jest pełna, odcień nad wyraz ciemna, nieprzejrzysta, crema aksamitna i gęsta. Kawa pozostawia harmonijny, lekko goryczkowy posmak, łączący w sobie akcenty korzenne i czekoladowe.
Francesca to to typowa kawa w stylu północnowłoskim: ciemna (ale nieprzepalona) i potężna, bogata z wyczuwalną goryczką (ale nie cierpka). Wspaniała do kawiarki, ekspresu i prasy francuskiej, może być parzona dodatkowo w aeropressie - najlepiej z nakładką Prismo. (Uwaga: na życzenie ziarna mogą zostać zmielone - prosimy o wyszczególnionie pożądanego sposobu mielenia przy wyborze rodzaju (drobno - do zalewania, po turecku; uniwersalnie - do kawiarki, ekspresu, aeropressu; grubo - do french pressu, chemexu, dripa).
nabywając kilogram zyskujesz 25% rabatu! dokonaj zakupu więcej i rozkoszuj się smakiem świetnej kawy!