Robusta Indie Cherry AA to wysokiej klasy robusta, uważana przez znawców za jedną z najlepszych na świecie. Starannie wyselekcjonowane obfite ziarna, wyczuwalna gorycz i drobna kwasowość to wizytówka Indie Cherry AA. Kawa uprawiana jest na południu Indii. Plantacje znajdują się w regionach Karnataka, Kerala oraz Tamil Nandu, tereny na których znajdują się plantacje, rozciągają się na wysokości charakterystycznej dla tego gatunku: między 500 a 1000 metrów nad poziomem morza.
Ziarna kawy robusta India Cherry AA po starannym zebraniu i wyselekcjonowaniu, poddawane są obróbce metodą suchą. Prawie dwukrotnie pokaźniejsza zawartość kofeiny niż w arabicach powoduje, iż kawa niezwykle pobudza, a jej ostrzejszy smak pozostaje na języku. Znamionuje się niewielką kwasowością i wyczuwalna goryczką, które to właściwości niewątpliwie zachwyci zwolenników kawy. Nie można również zapominać o nutach czekoladowych i pikanterii, które tak nad wyraz wyróżniają robustę Indie Cherry AA.
W czym można przygotować: Kawa Robusta Indie Cherry AA jest kawą perfekcyjnie nadająca się do różnorodnych form podania. Od kawy z ekspresu ciśnieniowego, chemexu po kawę po turecku.