Masło ghee, czyli masło klarowane o wyjątkowym smaku i bursztynowej barwie zwane jest nawet płynnym złotem. W kuchni wyciąga głęboki smak potraw, stanowi wspaniałe połączenie smaków w przygotowywanych daniach i podkreśla aromaty przypraw.
PALCE LIZAĆ – polska nieznaczna rodzinna producent z Podkarpacia, która powstała z pasji do gotowania i jednostajnego, zdrowego odżywiania.
Sztandarowym produktem tej marki jest GHEE, czyli masło sklarowane według indyjskiej receptury. Masło to wyprodukowane jest z mleka od polskich krów z rejonów bieszczadzkich, nie zawiera glutenu, kazeiny i laktozy, nie przypala się, to w 100% tłuszcz mleczny, gromadzi witaminy A, D, E, K, nie zawiera złego cholesterolu, nie mieści konserwantów, zagęstników i barwników.
Masło sklarowane ghee jest polecane do wielu zastosowań w kuchni i w kosmetyce – wydobywa głęboki smak potraw, wyróżnia aromaty przypraw, łączy smaki w daniach. Pasuje do smażenia, do gotowania – do zup, duszenia warzyw i mięs, podgrzewania, do pieczenia i na kanapkę.
PALCE LIZAĆ to nie tylko masło. Firma zajmuje się także sprzedażą egzotycznych przypraw oraz nietypowego artykułu pod nazwą „Energia do kawy”. Energia do kawy to kompozycja na bazie masła sklarowanego ghee z nierafinowanym olejem kokosowym, indyjskim kardamonem i cynamonem i laską wanilii madagaskarskiej. To artykuł, który po wymieszaniu z kawą daje nam zastrzyk energii, powoduje, iż kawa tak nie zakwasza organizmu, nie wypłukuje z minerałów, pobudza metabolizm, przyspiesza spalanie tłuszczu. Kawa taka jest świetna przed treningiem.
Właścicielom producenta zależy na tym, by świadomość tego, co trafia na talerze, rosła, aby ludziom zależało – na ich zdrowiu i zdrowiu bliskich. Dlatego także produkując zdrową żywność bez zbędnych dodatków promują zdrowy sposób odżywiania.
Polecamy PALCE LIZAĆ i cenimy ich za to, że potrafią polskie produkty inspirująco scalać z orientem.