Miód stymuluje produkcję serotoniny (zwanej inaczej "hormonem szczęścia") i jest rewelacyjnym źródłem glukozy, fruktozy i węglowodanów. Skategoryzowany w rodzinnej pasiece Šerkšnas na Litwie miód najwyższej jakości jest przelewany do szklanych pojemników, szczelnie zamykany i przechowywany w ciemnym i chłodnym miejscu.
Po około trzech tygodniach miód początkuje krystalizować, staje się jaśniejszy, a na jego powierzchni tworzą się nieznaczne plamki glukozy. Zjawisko to można zaobserwować tylko w sytuacji kompletnie naturalnego miodu, który został pozyskany od prawdziwych pszczół i nie został w żaden sposób poddany obróbce cieplnej.
Producent: rolnik J. Šerkšnas (rodzinna pasieka Šerkšnas "Šerkšno Medus", Litwa)komponenty: 100% miodu.Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze nieprzekraczającej 25 °C, bronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i nadmierną wilgotnością.