Zbierany późną wiosną do wczesnego lata, miód ze znanego, dzikiego, górskiego tymianku kwitnącego w wysokich rejonach górzystej Krety. Ma silny smak i bursztynową barwę. Szeroko stosowany do zwalczania infekcji. Działa antybakteryjnie, przeciwutleniająco i antyseptycznie, jest naturalnym wzmocnieniem ludzkiego organizmu. Rewelacyjnie smakuje z jogurtem, orzechami, tostami maślanymi, serem feta i kozim serem. Miód tymiankowy Meligyris został wskazany w międzynarodowym konkursie "Great Taste Awards 2014" zorganizowanym w Londynie poprzez Guild of Fine Food. Spośród 10 tys. Produktów tylko 124 zostały nagrodzone, a wśród nich dwa unikatowe miody: miód tymiankowy, a także naturalny miód leśny z tymiankiem i dzikimi ziołami. To wyjątkowo ważne wyróżnienie, gdyż przyznane poprzez ponad 400 koneserów smaku uczestniczących w tym konkursie. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Producent: Meligyris