Zbierany późną wiosną do wczesnego lata, miód ze słynnego, dzikiego, górskiego tymianku kwitnącego w wysokich rejonach górzystej Krety.
Ma silny smak i bursztynową barwę.
Szeroko stosowany do zwalczania infekcji.
Działa antybakteryjnie, przeciwutleniająco i antyseptycznie, jest naturalnym wzmocnieniem ludzkiego organizmu.
wspaniale smakuje z jogurtem, orzechami, tostami maślanymi, serem feta i kozim serem.
Miód tymiankowy Meligyris został wyrózniony w międzynarodowym konkursie "Great Taste Awards 2014" zorganizowanym w Londynie poprzez Guild of Fine Food.
spośród 10 tys. Produktów tylko 124 zostały nagrodzone, a wśród nich dwa nieszablonowe miody: miód tymiankowy oraz organiczny miód leśny z tymiankiem i dzikimi ziołami.
To szczególnie ważne wyróżnienie, gdyż przyznane przez ponad 400 koneserów smaku uczestniczących w tym konkursie.
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Producent: Meligyris