Sosna i karob to oryginalny wariant miodu, którego standardowy smak znany był już w czasach kultury minojskiej (3000 r p.n.e). Zbierany we wrześniu, ma ciemny bursztynowy kolor, bogaty aromat i intensywny smak. Doskonały dobór do słodzenia herbaty i kawy. Pyszny z chlebem tostowym, naleśnikami i jako dodatek do ciast.
Miód sosnowo karobowy to towar naturalny, który łączy w sobie atrybuty miodu sosnowego i karobu.
Miód sosnowy jest bogaty w minerały, witaminy i antyoksydanty oraz ma działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i wzmacniające odporność.
Karob to roślina strączkowa, która mieści dużo błonnika, białka i wapnia oraz ma niski indeks glikemiczny i nie gromadzi glutenu. Miód sosnowo karobowy ma delikatny smak i aromat, który świetnie nadaje się do pieczywa, jogurtu, owsianki czy herbaty.
Miód sosnowo karobowy to rewelacyjny wybór dla osób dbających o zdrowie i urozmaicenie diety.
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.