Miód rzepakowy możemy użyć w naszej kuchni na dużo przeróżnych sposobów. W stosownych ilościach warto dodać go do rozgrzewającej herbaty albo naparu ziołowego. Towar ten wyśmienicie spełni oczekiwania w roli naturalnego słodzika do porannej, pełnej świeżych owoców owsianki lub innych płatków zbożowych. Dodatkowo, miód rzepakowy doskonale sprawdza się w licznych sosach sałatkowych i koktajlach owocowo-warzywnych. Z jego pomocą przygotujemy aromatyczną pieczeń, jak jeszcze chrupiące ciasteczka owsiane. Co interesujące, miód rzepakowy perfekcyjnie sprawdza się nie tylko w kuchni. Z jego pomocą możemy przygotować odżywczy peeling do ust. Wystarczy do łyżeczki miodu dodać odrobinę fusów po kawie albo cukru trzcinowego i gotowe.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g artykułu:
wartość energetyczna: 340 kcal
tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
węglowodany: 83 g
w tym cukry: 76 g
białko: 0 g
sól: 0 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.