Miód pomarańczowy prosto z Hiszpani. Najwyższej jakości miód z kwiatów pomarańczy. Ma jasnobursztynową barwę oraz słodki smak i miły, owocowy aromat.
Miód z kwiatów pomarańczy ma lekki cytrusowy aromat, dzięki czemu znajduje obfite użycie w kuchni. Wyśmienicie komponuje się z gorącymi napojami, a także sałatkami. Pamiętajmy jednak, że w wysokiej temperaturze traci swoje cenne właściwości. Jego specyficzny smak sprawia,nad wyraz należycie łączy się z daniami słodko-kwaśnymi. Przypomina nieco miód akacjowy. Niektórzy dopatrzą się dodatkowo podobieństwa do wyrazistego aromatu miodu gryczanego.użyć w pełni jego wartości odżywcze, warto spożywać go na ascetycznie.
Miód można spożywać z pieczywem, dodawać do ciepłej herbaty, mleka, soków warzywnych i owocowych i wszelkiego typu deserów.
Miód z kwiatów pomarańczy to jedna z najbardziej szlachetnych odmian miodu. Podkreśla się niezwykłym aromatem kwiatowym i herbacianą barwą. Jest delikatny w smaku, aczkolwiek można w nim wyczuć nutkę ostrości. To unikatowe doznanie smakowe sprawia, że nie sposób pomylić go z żadnym innym miodem. Zadba o naszą oporność, przyniesie relaks i odprężenie. Nada oryginalnego charakteru wielu potrawom. Poznaj własciwości miodu pozyskiwanego z kwiatów pomarańczy rozkwitających w hiszpańskim słońcu.