Miód z propolisem i pyłkiem to miód ten to istna bomba witaminowa. Pyłek bogaty w kwasy ekologiczne, tłuszcze i witaminy A, B1, B2, B6, B12 i inne w połączeniu z propolisem, który ma zdolność niszczenia bakterii, grzybów chorobotwórczych, wirusów i pierwotniaków.
Nasz miód z propolisem i pyłkiem pozyskiwany z organicznych terenów dzięki swoim leczniczym działaniom wyśmienicie stanie na wysokości zadania dla osób, które chcą poprawić swoją niepodatność a także podczas walki z przeziębieniem.
zastosowanie miodu z propolisem i pyłkiem -ulepsza oporność organizmu, - działa antybakteryjnie, - reguluje trawienie, - wspomaga pracę wątroby, nerek i żołądka. Przechowywanie mioduJeśli zależy nam żeby miód z propolisem i pyłkiem jak najdłużej utrzymywał swoje wartości powinien być przechowywany w miejscu suchym i chłodnym (0 - 18°C). Należy go chronić przed działaniem promieni słonecznych i dbać o to, aby po otwarciu szczelnie go przykręcać, gdyż miód z propolisem i pyłkiem z łatwością chłonie wilgoć i obce zapachy.
Uwaga!!!Należy pamiętać, aby nie przegrzewać miodu powyżej 40 °C, gdyż traci wtedy swoje cechy lecznicze. Dlatego przed dodaniem go do herbaty albo kawy należy chwile odczekać.
Jak powstaje miód?Miód nektarowy powstaje z nektaru kwiatowego, zbieranego poprzez pszczoły miodne. Nektar pochodzi z nektarników kwiatów, czyli specjalnych gruczołów, które są zlokalizowane w kwiatach, a także z nektarników pozakwiatowych. Następnie pszczoły zbierają i transportują go do ula, a gdy dojrzeje jest zabierany przez pszczelarza.
Lokalizacja rozmieszczenia pasiekKaszuby jest to rejon potężnie zalesiony i obdarowany dużą ilością jezior, zasobny w atrakcyjne krajobrazy, a także czyste powietrze. Jest to raj dla pasjonatów dzikiej przyrody, którzy poszukują ciszy i spokoju. Kaszuby znajdują się w zachodniej części województwa pomorskiego.
Region ten jest jednym z najbardziej rozmaitych obszarów w Polsce, rozciąga się od wybrzeża Bałtyku przez Wzgórza Szymbarskie po Bory Tucholskie. Na jego terenie wynajdziemy interesujące zabytki przyrody, a także bogatą florę i faunę, z których tworzone są zdrowe i naturalne produkty.