Pyszny sok bio o półsłodkim profilu, który produkowany jest z jabłek przedwojennej odmiany Idared. Została ona wyhodowana w USA, w miejscowości Moskwa w 1935 roku. Jej nazwa związana jest ze stanem Idaho i kolorem czerwonym, którym odznaczają się skórki jabłek tego typu. Idared powstała na skutek szczepienia XVIII-wiecznych Jonathana z Wagenerem.
Sok znamionuje się intensywnym aromatem gruszek w syropie. Na podniebieniu nuty dojrzałego melona, czerwonej porzeczki, a także lekko cierpkich gruszek składają się na niezapomniane wrażenia smakowe. Najlepiej serwować go w schłodzonej formie, w temperaturze od 12 do 14°C.
Polska producent Rezerwat Jabłek powstała z tęsknoty za dawnymi, szlachetnymi owocami. Powszechnie znane i napływowe odmiany jabłek wyparły te tradycyjne, silnie związane z dawnymi czasami oraz dzieciństwem wielu współczesnych dorosłych. Rezerwat Jabłek w swoich zdrowych, pysznych sokach, postanowił powrócić do tamtych beztroskich chwil, proponując smakoszom to, co najkorzystniejsze. Firma poszukuje starych sadów, a następnie otacza je unikatową opieką. Owoce zbierane są tam ręcznie, a następnie tłoczy się je przy pomocy wypracowanych sprawdzonych technik. To niezwykły projekt, który przenosi do współczesnych realiów w pełni naturalne, jednoodmianowe, a tak najróżniejsze i godne spróbowania soki.
przystępny także w butelce o większej pojemności.