Odmiana Cesarz Wilhelm została odkryta na terenie obecnego Rzymu, w drugiej połowie XIX wieku przez Carla Hessemanna. Jej nazwa jest hołdem złożonym pełniącemu wówczas rolę władcy Wilhelmowi I. Sok oferuje wytrawny profil. Jego aromat otwiera się nutami świeżego jabłka. Na podniebieniu średnio kwasowy, wybitnie zbalansowany. Wyczuwalne niuanse kiwi oraz białej porzeczki, prowadzą do korzennego, pysznego finiszu. Najlepiej serwować go w schłodzonej formie, w temperaturze od 10 do 12 °C.
Polska marka Rezerwat Jabłek powstała z tęsknoty za dawnymi, szlachetnymi owocami. Powszechnie znane i napływowe odmiany jabłek wyparły te tradycyjne, silnie związane z dawnymi czasami i dzieciństwem wielu współczesnych dorosłych. Rezerwat Jabłek w swoich zdrowych, pysznych sokach, postanowił powrócić do tamtych beztroskich chwil, oferując smakoszom to, co najkorzystniejsze. Firma poszukuje starych sadów, a następnie otacza je unikatową opieką. Owoce zbierane są tam ręcznie, a następnie tłoczy się je przy pomocy wypracowanych sprawdzonych technik. To niezwykły projekt, który przenosi do współczesnych realiów w pełni naturalne, jednoodmianowe, a tak najróżniejsze i godne spróbowania soki.
przystępny także w butelce o mniejszej objętości.