Pyszny, naturalny sok z polskich sadów, który generuje się z odmiany jabłek, początkowo znanej pod nazwą,,The King of Pippins". Królowa Renet kojarzona jest ze swych uniwersalnych zastosowań, perfekcyjnie spełni oczekiwania w szarlotce, kompocie, suszu czy dżemie. Jej pochodzenie jest nieznane, ale największą sławę zyskała w Anglii pod koniec XVIII wieku.
To wydanie soku cechuje się półsłodkim profilem. Bukiet oferuje nuty słodkiego karmelu oraz wanilii, które łączą na podniebieniu z niuansami dojrzałej gruszki. Intensywne wrażenia prowadzą do jeszcze bardziej wyrazistego finiszu, zdominowanego tym razem poprzez tony cytrusowe. Najlepiej podawać go w schłodzonej formie, w temperaturze od 12 do 14°C.
Polska firma Rezerwat Jabłek powstała z tęsknoty za dawnymi, szlachetnymi owocami. Powszechnie znane i napływowe odmiany jabłek wyparły te konwencjonalne, silnie związane z dawnymi czasami i dzieciństwem wielu współczesnych dorosłych. Rezerwat Jabłek w swych zdrowych, pysznych sokach, postanowił powrócić do tamtych beztroskich chwil, oferując smakoszom to, co najlepsze. Producent poszukuje starych sadów, a następnie otacza je unikatową opieką. Owoce zbierane są tam ręcznie, a następnie tłoczy się je przy pomocy wypracowanych sprawdzonych technik. To niezwykły projekt, który przenosi do współczesnych realiów w pełni naturalne, jednoodmianowe, a tak rozmaite i godne spróbowania soki.
przystępny także w butelce o mniejszej pojemności.