Czekolada Ristora Bar Densa (czarna) to elitarna gorąca czarna czekolada. Ristora Bar Densa jest wysokiej jakości gęstą czekoladą pitną. Nadzwyczajny smak czekolady o obfitej intensywności powoduje, iż jest ona powszechnie wykorzystywana w prestiżowych kawiarniach oraz restauracjach. Głównymi składnikami są odtłuszczone kakao, a także cukier. Jest to wyśmienity wybór dla smakoszy czekoladowych przysmaków! Czekolada Ristora Bar Densa nie zawiera mleka w proszku, dlatego nie powinno się rozpuszczać jej w wodzie! żeby rozkoszować się smakowitym napojem, czekoladę wsypujemy do naczynia i zalewamy ją zimnym mlekiem. Po wymieszaniu i rozpuszczeniu proszku w mleku podgrzewamy substancję przy użyciu dyszy do cappuccino bądź na niewielkim ogniu na kuchence.
Przygotowana czekolada jest nieporównywalnie smaczniejsza od powszechnie użytkowanych, przepełnionych chemią proszków przystępnych na rynku. Czysta, sypka czekolada Ristora Bar Densa olśniewa swym bogatym smakiem! Wyselekcjonowane i precyzyjnie dostosowane ziarna ciemnego kakao sprawiają,kombinacja ma kremowy i wyrazisty smak, który delektuje podniebienie już po pierwszym łyku!
Sposób przygotowania:
Czekoladę wsypujemy do naczynia i zalewamy zimnym mlekiem. Mieszamy. Tak przygotowaną mieszankę podgrzewamy do momentu, aż zgęstnieje. Do podgrzania możemy zastosować:
Ekspresu - ubijamy przy użyciu dyszy do cappuccino. Pod wpływem temperatury czekolada gęstnieje.
Kuchenki gazowej albo elektrycznej - na nieznacznym ogniu, stale mieszać, aby się nie przypaliła.
Opakowanie: 1kg plastikowe - zakręcane